Aangenaam, wij zijn de kantoormedewerkers van udea.

Als receptioniste heb ik de leukste contacten
Nicole van Creij
Het proeven van producten bij inkopen houdt ons scherp
Remko Hartveldt
Zoveel leuke collega’s, dát vind ik belangrijk!
Roland Jonkers
Het is hier superdynamisch met lekker veel reuring
Sandra Adams
Ik werk vol plezier met de leukste collega’s
Francis Kwedi
Het is hier nooit een dag saai
Geertje Claassen

Category Manager DKW

Veghel
40

Category Manager DKW (40 uur)

Organisatie beschrijving;
Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food. Daarnaast heeft Udea de biologische supermarktketen Ekoplaza en de formule Marqt. Zij richt zich op de Benelux en levert aan biologisch specialisten en foodservice. Door diverse overnames en andere ontwikkelingen is Udea de afgelopen jaren uitgegroeid tot een speler van formaat. Vanuit die positie neemt Udea haar verantwoordelijkheid. Udea wil maatgevend zijn in de biologische wereld en door haar keuzes leiderschap tonen. Niet alleen op korte termijn en gericht op snelle resultaten, maar vanuit een duurzame visie en door integere keuzes te maken. Ter versterking van onze category management afdeling zijn wij op zoek naar een Category Manager.


Functieomschrijving;
De ontwikkelingen in foodretail volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. De grenzen tussen foodretail en foodservice vervagen. In de ontwikkeling van ons assortiment kan bij uitstek het verschil gemaakt worden op basis van gemak, gezondheid, kwaliteit en prijs.

Als Category Manager ben je zelfstandig verantwoordelijk voor een aantal DKW categorieën. Wij zoeken iemand die de verantwoordelijkheid neemt om het pakket te beheren en door te ontwikkelen. Je behartigd hierin zowel de belangen voor de groothandel (Udea) als voor onze eigen formules Ekoplaza en Marqt. Je hebt in deze rol veel vrijheid en kunt zelfstandig beslissingen nemen.

Je bent mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe concepten. Daarnaast weet je door innovatie onderscheidend vermogen en meerwaarde te creëren in ons assortiment. Samen met leveranciers ontwikkel je strategische plannen, welke je vervolgens door weet te vertalen naar succesvolle businessmodellen.


Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het selecteren, inkopen en managen van jouw deel van het assortiment en leveranciers.
 • Je inventariseert en analyseert gegevens omtrent omzet, marge en concurrentie om onze positie in de markt te bewaken en ontwikkelen.
 • Je volgt actief ontwikkelingen in je vakgebied en deelt je kennis met andere belanghebbenden in de organisatie.
 • Je bent continue op zoek naar nieuwe, innovatieve en unieke producten en slaagt er in deze succesvol te vertalen naar meerwaarde voor de organisatie.
 • Samen met de spacemanagement afdeling ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van winkelinrichting en schappenplannen. Je werkt hierin gericht samen om je categorieën zo optimaal mogelijk te presenteren.
 • Je plant zorgvuldig en met commercieel oogpunt promoties in, waar nodig samen met leveranciers, zorg je voor de juiste input.


Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO of universitaire opleiding op het gebied van food & business, commercie en/ of economie.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring, waarbij ervaring in de FMCG branche een voorkeur heeft.
 • Je hebt beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Duitse taal is een pré.
 • Je bent analytisch sterk en hebt voldoende ervaring met Excel.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met food, volgt trends en ontwikkelingen op de voet en weet dat enthousiasme ook op andere over te brengen.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Den Bosch – Eindhoven – Nijmegen.


Dit hebben wij jou te bieden:

 • Een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden en doorgroeiperspectief binnen een succesvolle en dynamische organisatie.
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid binnen de organisatie, met ruimte voor ondernemerschap en ontwikkeling.
 • Een grote diversiteit aan taken en contacten (intern en extern).
 • Mogelijkheden om je kennis te verbreden door cursussen en opleidingen.
 • Korting op biologische producten en gratis sporten om je gezonde levensstijlen te ondersteunen.
 • Samenwerken in een jong en gezellig team van foodprofessionals.
   

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze functie dan ontvangen wij graag je curriculum vitae, met persoonlijke motivatie als bijlage. Druk hieronder op de knop 'Solliciteren'.