Aangenaam, wij zijn de kantoormedewerkers van udea.

Als receptioniste heb ik de leukste contacten
Nicole van Creij
Het proeven van producten bij inkopen houdt ons scherp
Remko Hartveldt
Zoveel leuke collega’s, dát vind ik belangrijk!
Roland Jonkers
Het is hier superdynamisch met lekker veel reuring
Sandra Adams
Ik werk vol plezier met de leukste collega’s
Francis Kwedi
Het hier nooit een dag saai
Geertje Claassen

Medewerker Klantenservice

Veghel
32 tot 40 uur

Jij ziet elke vraag of klacht als een uitdaging en bent altijd op zoek naar de juiste informatie. Je leert snel, schakelt vlot en bent niet bang om klanten te woord te staan.  

Als onderdeel van de klantenservice ben je vaste schakel tussen de klant, de webwinkel, onze winkels en interne collega’s. Je zet altijd net dat stapje extra voor de klant en bent pas tevreden als zij ook tevreden zijn. Je beantwoordt vragen, maar ook klachten via telefoon en e-mail. Je weet social media op de juiste manier te monitoren en voelt precies aan wat de klant via deze kanalen nodig heeft. Daarnaast verlies je nooit het doel uit het oog en onderneemt actie waar nodig om klanten maximaal te kunnen bedienen. Je bent continu in contact met mensen, adviseert ze over onze producten en zorgt dat klachten worden afgehandeld. Door je affiniteit met onze producten ben je in staat klanten advies te geven over het assortiment. In combinatie met je commerciële vaardigheden kun je klanten optimaal over het hele assortiment en onze dienstverlening informeren. Je zorgt ervoor dat afspraken worden opgevolgd en ook aan de kant van de betalingen draag je zorg voor een goede afhandeling. Alle contactmomenten leg je vast in het klantensysteem.  
De afdeling klantcontact ondersteund waar nodig ook ons receptie team. Af en toe zal je inspringen bij de receptie om afwezigheid op te vangen.  

Wie ben jij?

  • Je bent zeer zelfstandig, servicegericht en stressbestendig
  • Je hebt aantoonbare ervaring met telefonisch klantcontact, bij voorkeur ondersteund door communicatietrainingen 
  • Het is geen probleem als je (nog) geen kennis hebt van biologische levensmiddelen. Wel vinden we het belangrijk dat je passie hebt voor het vak en dat je affiniteit hebt met biologische producten
  • Je werkt nauwkeurig en rond je werk altijd af
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst mondeling en schriftelijk de Nederlandse en Engelse taal

Dit bieden we jou
Veel afwisseling in de inhoud van je werk. Geen dag is hetzelfde omdat je dagelijks met andere collega’s schakelt en met nieuwe klanten te maken krijgt. Het vaste team waarmee je werkt vindt net als jij, klantgerichtheid en gedrevenheid erg belangrijk. Jouw ideeën geven we graag de ruimte en we bieden je een uitdagende, zelfstandige functie. Binnen je functie zijn er volop mogelijkheden om deze verder te ontwikkelen. Je komt werken op ons kantoor in Veghel en het betreft een functie voor 32-40 uur. 

Wie zijn wij?
Ekoplaza is dé biologische supermarktketen van Nederland. Elke dag opnieuw werken we samen aan onze ‘biologische meerwaarden’. Dit doen we vanuit het hoofdkantoor en vanuit onze winkels, waar we de consument alles vertellen over de voordelen van biologisch produceren. Zowel offline als online, delen we volop inspiratie en laten we de consument kennis maken met onze producten. Wij geloven in wat we doen. We vertellen ons biologische verhaal met enthousiasme en willen dit met iedereen delen. Informeel, met kennis van zaken. We werken hard, hebben een gezonde leefstijl en we hebben bovenal veel plezier in wat we doen. Herken jij jezelf hierin? Word dan onderdeel van het team! 

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze functie dan ontvangen wij graag je curriculum vitae met persoonlijke motivatie als bijlage. Druk hieronder op de knop ‘Solliciteer nu’.