Aangenaam, wij zijn de kantoormedewerkers van udea.

Als receptioniste heb ik de leukste contacten
Nicole van Creij
Het proeven van producten bij inkopen houdt ons scherp
Remko Hartveldt
Zoveel leuke collega’s, dát vind ik belangrijk!
Roland Jonkers
Het is hier superdynamisch met lekker veel reuring
Sandra Adams
Ik werk vol plezier met de leukste collega’s
Francis Kwedi
Het is hier nooit een dag saai
Geertje Claassen

Programmamanager

Veghel
40

Programmamanager

Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food. Daarnaast is Udea eigenaar van de biologische winkelformules Ekoplaza, Ekoplaza Foodmarqt, Marqt en de Belgische winkelformule Färm in Wallonië.

Udea richt zich op de Benelux en levert naast haar eigen formules biologisch specialisten en foodservice klanten in binnen- en buitenland. Door diverse overnames en andere ontwikkelingen is Udea de afgelopen jaren uitgegroeid tot een speler van formaat. Vanuit die positie neemt Udea haar verantwoordelijkheid.

Udea wil maatgevend zijn in de biologische wereld en door haar keuzes leiderschap tonen. Niet alleen op korte termijn en gericht op snelle resultaten, maar vanuit een duurzame visie en door integere keuzes te maken. Naast verschillende retail formules heeft Udea circa 20 private labels met unieke producten op de markt gebracht worden.


Wat ga je doen

Als programmamanager in het bedrijfsonderdeel “Innovatie en projectmanagement” structureer je bedrijfsinitiatieven binnen de Biotope holding. Binnen dit bedrijfsonderdeel worden in de driehoek Business analist, product owner en informatie architect de wijzigingen beoordeeld. Dit aan de hand van de aanwezige formats en kaders om het proces van idee tot realisatie gecontroleerd te doorlopen.

Je coördineert, beoordeelt en bespreekt de bedrijfsinitiatieven volgens de aanwezige & gehanteerde (project) structuren. Binnen het overlegorgaan tussen Business & IT worden de voortgang, strategische kaders en koers besproken. Je direct aan de manager IT.  

Aan de hand van de strategische kadergesprekken wordt een roadmap opgesteld. In samenspraak met de informatie architect, die onderdeel uitmaakt van dit bedrijfsonderdeel, worden wijzigingen en bedrijfsinitiatieven getoetst op samenhang, volgordelijkheid en uitvoerbaarheid. 

Je bent daarbij verantwoordelijk voor het tijdig rapporteren op planning en budget. Projecteigenaren zelf zijn verantwoordelijk voor het budget. In je functie ben je ook mede in staat tot het creëren van draagvlak en het motiveren en faciliteren van projectteamleden, het beheersen van de risico's en het managen van de verwachtingen van de gebruikers. Veranderingen en vragen worden projectmatig aangepakt en hebben veelal betrekking op meerdere afdelingen en processen waardoor de projectteams overwegend multidisciplinair zijn. Het is van belang dat menskracht en budgetten effectief en efficiënt worden ingezet om de strategische doelstellingen van Biotope te realiseren. In nauwe samenwerking met de informatie architect wordt dit verder vormgegeven. Vanuit de Finance & control afdeling vindt er geregeld overleg plaats over de financiële bewaking van de projecten middels een project controller. 

Je zorgt in samenwerking met en mede op advies van de informatie architect, voor de samenhang tussen de verschillende projecten binnen de roadmap. Je vertaalt de ontwikkelingen naar gewenste wijzigingen in het programma en de onderliggende projecten. Je zorgt voor up-to-date status rapportages voor diverse belanghebbenden en zit twee wekelijks de vergadering voor om ontwikkelingen en voortgang te bespreken.

Wie ben jij

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur op het terrein van bedrijfskunde en/of projectmanagement en enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Kennis & ervaring van bepaalde projectmanagement methodieken. Agile/Scrum/prince2;
  • Je bent een inspirerend (aankomend) leider die door voorbeeldgedrag motiveert en mensen meeneemt. Je bent empathisch, toegankelijk en in staat medewerkers te coachen om zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te ontwikkelen;
  • Je voelt je prettig in een ondernemende omgeving waar veranderingen niet worden geschuwd. Je denkt in mogelijkheden, bent enthousiast, pro actief, besluitvaardig en daadkrachtig en combineert een helikopterview met een gezonde hands-on mentaliteit;
  • Daarnaast ben je zelfstandig en verantwoordelijk maar kun je ook goed relativeren. Een gezonde dosis humor mag natuurlijk niet ontbreken.

Wat bieden we jou?

  • Een baan voor 40 uur per week;
  • De mogelijkheid om je te ontwikkelen door middel van cursussen en / of opleidingen;
  • 24,7 vakantiedagen en de mogelijkheid om vakantiedagen bij te kopen;
  • Korting op je dagdagelijkse biologische boodschappen.