Aangenaam, wij zijn de kantoormedewerkers van udea.

Als receptioniste heb ik de leukste contacten
Nicole van Creij
Het proeven van producten bij inkopen houdt ons scherp
Remko Hartveldt
Zoveel leuke collega’s, dát vind ik belangrijk!
Roland Jonkers
Het is hier superdynamisch met lekker veel reuring
Sandra Adams
Ik werk vol plezier met de leukste collega’s
Francis Kwedi
Het is hier nooit een dag saai
Geertje Claassen

Teamlead Category Management vers

Veghel
40

Wie zijn wij?
Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food. Daarnaast is Udea franchisegever van de biologische supermarktketens Ekoplaza en Marqt.
Zij richt zich op de Benelux en levert aan biologisch specialisten en foodservice. Door diverse overnames en andere ontwikkelingen is Udea de afgelopen jaren uitgegroeid tot een speler van formaat.

Teamlead Category Management vers (36-40 uur)

Organisatie beschrijving;
Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food. Daarnaast is Udea eigenaar van de biologische winkelformules Ekoplaza, Ekoplaza Foodmarqt, Marqt en de Belgische winkelformule Färm in Wallonië. Udea richt zich op de Benelux en levert naast haar eigen formules biologisch specialisten en foodservice klanten in binnen- en buitenland. Door diverse overnames en andere ontwikkelingen is Udea de afgelopen jaren uitgegroeid tot een speler van formaat. Vanuit die positie neemt Udea haar verantwoordelijkheid. Udea wil maatgevend zijn in de biologische wereld en door haar keuzes leiderschap tonen. Niet alleen op korte termijn en gericht op snelle resultaten, maar vanuit een duurzame visie en door integere keuzes te maken. Naast verschillende retailformules heeft Udea circa 20 private labels met unieke producten op de markt gebracht worden.

Functieomschrijving;
De ontwikkelingen in foodretail volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. De grenzen tussen foodretail en foodservice vervagen. In de ontwikkeling van ons assortiment kan bij uitstek het verschil gemaakt worden op basis van gemak, gezondheid, kwaliteit en prijs. Juist nu prijs noodgedwongen een meer doorslaggevende rol lijkt te gaan spelen in de keuzes van de consument, geloven wij dat de transitie naar een duurzamere en meer natuurlijke landbouw de komende jaren verder zal versnellen!

Als Teamlead voor ons Category Management team vers ben je eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van ons vers assortiment. We zoeken iemand die de visie op ons versassortiment verder vorm kan geven en door kan ontwikkelen binnen onze Benelux organisatie. Je behartigt hierin zowel de belangen voor de groothandel (Udea) als voor onze eigen winkelformules. Daarbij ben je de schakelen tussen het MT en het Category Management vers team. Je hebt in deze rol veel vrijheid en kunt zelfstandig beslissingen nemen. Daarnaast ben je als teamlead degene die met zijn of haar enthousiasme en coaching de rest van het team laat excelleren. Je weet dagelijks het beste uit je team te halen en bent de verbindende schakel tussen je team en de rest van de organisatie.

Je bent mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe concepten. Daarnaast weet je door innovatie onderscheidend vermogen en meerwaarde te creëren in ons assortiment. Samen met leveranciers ontwikkel je strategische plannen, welke je vervolgens door weet te vertalen naar succesvolle businessmodellen.

Wat ga je doen?

 • Je bent samen met je team (5 FTE) verantwoordelijk voor het selecteren, inkopen en managen van ons versassortiment.
 • Je beheert zelf enkele categorieën binnen ons vers assortiment.
 • Je inventariseert en analyseert gegevens omtrent omzet, marge en concurrentie om onze positie in de markt te bewaken en ontwikkelen.
 • Je volgt actief ontwikkelingen in je vakgebied en deelt je kennis met andere belanghebbenden in de organisatie.
 • Je bent continue op zoek naar nieuwe, innovatieve en unieke concepten en producten en slaagt er in deze succesvol te vertalen naar meerwaarde voor de organisatie.
 • Samen met de afdeling spacemanagement ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van winkelinrichting en schappenplannen. Je werkt hierin gericht samen om ons vers assortiment zo optimaal mogelijk te presenteren.
 • Je plant zorgvuldig en met commercieel oogpunt promoties in samenwerking met jouw team.
 • Je neemt pro-actief deel aan afdeling overstijgende projecten zoals bijvoorbeeld de verdere integratie van commerciële afdelingen op Beneluxniveau en projecten ter verbetering en automatisering van processen op jouw afdeling.
 • Je coacht je team op positief kritische wijze om elke dag het maximale te bereiken. Je enthousiasme werkt daarbij aanstekelijk op de rest van het team waardoor prestatie en plezier hand in hand gaan.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO of universitaire opleiding op het gebied van food & business, commercie en/ of economie.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een foodomgeving, waarbij Category management ervaring en/of ervaring met verse voeding een sterke voorkeur heeft.
 • Je hebt ervaring met de aansturing van een team en coacht hen gevraagd en ongevraagd op prettige en consequente wijze om het maximale resultaat te realiseren en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.
 • Je hebt beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Franse of Duitse taal is een pré.
 • Je bent analytisch sterk en weet daarbij goed de vertaalslag te maken naar de praktijk.
 • Je bent aantoonbare affiniteit met food, volgt trends en ontwikkelingen op de voet en weet dat enthousiasme ook op andere over te brengen.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Den Bosch – Eindhoven – Nijmegen.

Dit hebben wij jou te bieden:

 • Een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden inclusief auto, laptop, telefoon en goede pensioenregeling binnen een succesvolle en dynamische organisatie.
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid binnen de organisatie, met ruimte voor ondernemerschap en ontwikkeling.
 • Een grote diversiteit aan taken en contacten (intern en extern).
 • Mogelijkheden om je kennis te verbreden door cursussen en opleidingen.
 • Korting op biologische producten en gratis sporten om je gezonde levensstijlen te ondersteunen.
 • Samenwerken in een jong, talentvol en gezellig team van foodprofessionals.

Reageren;
Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Druk dan hieronder op de knop "Solliciteren”.